Skip links

Story Ties en Marieke Roodfeld

AMBITIES – VRIJE TIJD – WERK – KLEDING – WATER

 Kijk, dit zijn wij. Ties, Marieke en Vieve. Een gelukkig gezin en trotse ondernemers in de Dordtse binnenstad.

Zomaar een dag begin 2020. Er lijkt niks aan de hand. Ergens ver weg, aan de andere kant van de wereld, heerst een virus. De ver-van-mijn-bed-show denken we nog. We maken vol goede zin leuke plannen voor het voorjaar. Onze trouwe klanten weten de weg goed te vinden naar onze mooie winkel in Dordrecht en onze webshop. 

Tot half maart. De paniek breekt uit en heel Nederland realiseert zich, dat dit virus wel eens verregaande gevolgen kan hebben. Ook voor Nederland.

Natuurlijk hebben wij ook last van de coronacrisis die ons land in zijn greep houdt, maar wij zijn vastbesloten hier op een positieve manier uit te komen.  

Met alle creativiteit die we in ons hebben, bedenken we manieren om onze klanten te blijven bereiken. Concretere samenwerkingen met andere zelfstandige ondernemers zijn nu nog belangrijker.
Wij willen hier hoe dan ook sterker uitkomen. Maar dat kunnen we niet alleen en niet zonder ijzersterk fundament.  Als gezin weten wij hoe het is om met nare situaties om te gaan. Dus ook nu, juist nu, steunen we elkaar.

Werk en vrije tijd

Werk en vrije tijd lopen bij ons nogal door elkaar heen. Marieke werkt vaak ’s avonds of in het weekend op haar laptop en ik ben geregeld buiten de openingstijden van de winkel bij klanten of werk thuis aan de administratie.

Marieke heeft een leidinggevende functie bij Vakgarage Prins Auto in Alblasserdam. Ze stuurt het hele team aan en vindt het fijn om in een echte mannenwereld te werken. In onze vrije tijd zoeken we eigenlijk altijd het water op. Met onze labrador Gijs en natuurlijk onze Vieve, genieten we graag van het strand of we varen met ons bootje over de wateren rond Dordrecht.

Roodfeld_032020_ph.ChristineReehorst_04

Prins Auto, Defender specialist!

Marieke werkt bij Vakgarage Prins Auto in Alblasserdam in de rol Operationeel Manager. Prins Auto richt zich op de in- en verkoop van occasions in de hogere klasse en is in het bijzonder gespecialiseerd in de verkoop van Land Rover Defenders. Hierin hebben zij het grootste aanbod van Nederland.

Naast een leidinggevende rol vindt ze het juist fijn om op de werkvloer aanwezig te zijn. Ze kan het niet laten om af en toe nog een mooie auto te verkopen.

Marieke is een enorme fan van hoge hakken. Het liefst draagt zij een pak of een lange jurk, want daarin voelt ze zich comfortabel en onoverwinnelijk. In soepele en stijlvolle stoffen. Zij komt heel graag bij  Rockin’ Items op de Voorstraat. Ze hebben daar echt alles voor haar werk en vrije tijd.
Marieke vindt dat uitstraling vaak wordt onderschat terwijl dat juist zo belangrijk is.
Grappig is dat zij echt bedenkt wat ze wil uitstralen, stemt haar kleding af op haar afspraken. Ik denk dat dat bijdraagt aan haar succes.

Ambities

Marieke is een harde werker, en geniet hier ook echt van. Ze vindt groei echt een must en wilt zichzelf ook continu blijven prikkelen en verbeteren. Ze wilt een voorbeeld zijn voor haar dochter en andere vrouwen in Nederland. Volgens haar bestaat het glazen plafond niet, en als je maar graag genoeg wilt is alles mogelijk.

De wind kan
je niet veranderen,

de stand van je
zeilen wel.

 YOU ARE WHAT

 YOU WEAR

Aangezien ik doordeweeks altijd een colbert met of zonder een stropdas draag, compenseer ik dit in het weekend door altijd lekkere casual kleding te dragen. Ik draag het liefst een mooie jeans van Jacob Cohen,  een leuke trui van Denham of Lyle & Scott met daaronder een leuke polo van Fedeli of een vrije tijds shirt van Xacus.  Daaronder draag ik graag een goedzittende sneaker!

Marieke draagt het liefst een jeans en vooral kledingstukken die lekker zitten. Als de temperaturen wat lager zijn leeft zij echt in wollen truien. Uiteraard wel in de kleuren van dat seizoen. In de zomer zijn jurkjes met een leuk sandaaltje favoriet.

Vieve kleden wij het liefst in een leuke broek met een t-shirt of een soepel vallende trui met een leuk schoentje. Daar kan ze lekker in spelen en ravotten. Kind zo Blij heeft altijd de perfecte stijl die goed bij Vieve past. Wat stoerder in mooie materialen, wasmachinevriendelijk en het zit altijd goed. Zonder al te veel tierelantijnen. Mosterdgeel, petrol en groen zijn favoriet.

Wij zijn graag op
en om het water

Vroeger gingen wij ieder weekend met mijn ouders naar Zeeland. We zeilden graag op de Grevelingen en hadden daar onze vriendjes op de steiger om mee te vissen en te spelen. Hierdoor heb ik een verslaving aan alles wat met water en boten te maken heeft. Iedere vrije minuut zit ik dus het liefst op of aan het water. 

Marieke daarentegen heeft dit van huis uit helemaal niet meegekregen.  Zij is echt een paardenmeisje. Wel vindt ze het leuk om af en toe mee te varen. Het strand vindt ze dan wel weer heerlijk, dus daar gaan we graag met Vieve en onze hond Gijs naartoe. We komen graag in Ouddorp, omdat daar het strand zo lekker rustig is.

Eten & drinken

In de winkel vragen klanten en voorbijgangers vaak waar wij graag komen om iets te eten of te drinken.

Wij genieten echt intens als we op een terras of in een cafe een goed glas wijn of lekker biertje kunnen drinken. Voor ons is dat echt ontspanning. Des te meer, omdat thuis vaak de laptop weer wordt opengeklapt.

We hebben een aantal favorieten:
In Dordrecht eten we graag bij Bistro Twee33 en voor een hapje en drankje komen we heel graag bij Villa Augustus en Het Magazijn.

Buiten Dordrecht is Le Barrage in Alblasserdam qua entourage echt fantastisch en de sushi is daar echt een aanrader.

Als we iets te vieren hebben en exclusief willen eten dan gaan we graag naar De Ertepeller in Papendrecht of HMB in Rotterdam.

 

 

Ties draagt :

Jack Goosecraft
Shirt Samsøe Samsøe
Pullover Samsøe Samsøe
Jeans Denham
Sneaker Woolrich

Kleding

Ieder seizoen zijn wij, als gezin , bewust bezig met de mode. Dit wordt ook van ons verwacht. Natuurlijk is het belangrijk om vooral te dragen wat je zelf leuk vindt. En dat doen we dan ook.  De gulden regel in huize Roodfeld is echter wel: Shop local. En dat zou iedereen moeten doen.

Natuurlijk shop ik graag in mijn eigen winkel, maar we steunen de lokale ondernemers zo vaak als dat kan.  Ik koop mijn lenzen en zonnebril bij Van Roosmalen Optiek en Brilmode Rob Boon. Haal een broodje bij Coffeelicious aan de Wijnstraat. Geuren dragen wij van Vicino Sei. Met deze boutique met Italiaanse parfums werken wij in de winkel samen. Hun credo: You are never fully dressed without perfume. 

Sport

Het uitoefenen van een sport is voor ons erg belangrijk. Juist dan denk ik even niet aan de winkel. Ik squash graag met vrienden bij Sportcity Dordrecht. Hier ben ik 2 a 3 keer per week te vinden. Daarnaast vind ik het zomers leuk om te golfen. Echter met een dochter van 3 heb ik daar op dit moment te weinig tijd voor.

Marieke is 2 keer per week op de manege in Dordrecht te vinden. Zij verzorgt een paard en doet dit met een ongelofelijke passie. 


Corona

Na het overlijden van mijn vader in 2012 heb ik de winkel overgenomen. Toen was het mijn ambitie om ons mooie familiebedrijf door de recessie, die toen gaande was, heen te slepen.
Dat is mede door onze betrokken collega’s en klanten gelukt. Daarnaast had ik als doel de collectie dusdanig aan te passen, zodat bestaande klanten maar ook de nieuwe generatie ons weet te vinden. Wij zitten midden in dit proces. Het COVID-19 virus zorgt hierbij voor hele nieuwe uitdagingen.  Sommige herkennen we uit het verleden.

We hebben eerder geleerd om letterlijk niet bij de pakken neer te gaan zitten, want voor je het weet zijn die uit de mode😊 .

Wij kijken hoopvol vooruit en pakken alle nieuwe kansen aan.

We blijven u inspireren en uitdagen om onze mooie winkel en webshop te bezoeken. Juist dan komen wij door deze nare tijd heen.

Roodfeld_032020_ph.ChristineReehorst_05

#samensterk

Wij zijn gek op samenwerkingen zoeken. Samen sta je sterk en juist dan bereik je de klanten die je graag in je winkel wilt zien.

Onze dank gaat uit naar:

Nelleke en Stella van Kindzoblij – www.kindzoblij.nl
Deborah van Rockin Items – www.rockinitems.com
Peter van Prins Auto – www.prinsauto.nl
Janou & Gert-Jan van Vicino Sei – www.vicinosei.com
Christine Reehorst fotografie – www.christinereehorst.nl

SOCIALS

Blijf dagelijks op de hoogte!
Volg ons Facebook & Instagram account. Hier posten wij dagelijks berichten. Dit kan zijn over onze collecties, merken, openingstijden en andere nieuwtjes!